Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великомацевицька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04405225) був реорганізований і увійшов до складу Старокостянтинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

СВЯТО СЕЛА У ВЕЛИКИХ МАЦЕВИЧАХ

Село – колиска українського народу. Квітуче українське село, яке зачаровує своїми мальовничими краєвидами, з давніх-давен було оберегом, джерелом духовності народу, його традицій, звичаїв та вірувань.

20 вересня у с.Великі Мацевичі відбулись урочисті заходи з нагоди дня села "Село моє – маленька Батьківщина". Перші згадки про с.Великі Мацевичі в історичних джерелах датуються 1554 роком. Цей мальовничий куточок Старокостянтинівщини має давню і багату історію свого становлення, родючі землі, розвинуту соціальну інфраструктуру, а найголовніше – це щирі та працьовиті люди.

На свято села до місцевих жителів із найкращими побажаннями завітали заступник голови районної державної адміністрації Людмила Гнатюк та заступник керівника апарату райдержадміністрації Володимир Сідлецький. Звертаючись до учасників урочистих заходів Людмила Григорівна привітала жителів та гостей села із святом, побажала подальшого розвитку місцевої громади, миру, злагоди та благополуччя: "Я рада вітати усіх зі святом територіальної громади – Днем села! Безумовно, мальовничий наш край, у якому живуть такі прекрасні та працьовиті люди. У свою чергу районна влада спрямовує всі зусилля на те, щоб життя в селі ставало комфортнішим і сучасним. Переконана, що спільними зусиллями влади району, виконавчого комітету та депутатського корпусу Великомацевицької сільської ради ми забезпечимо подальший сталий розвиток села, благополуччя та добробут його жителів".

На сцену до вітального слова було запрошено сільського голову Сергія Борищука, який привітав громаду із святом, подякував владі району за підтримку у реалізації проектів із покращення соціальної інфраструктури на селі, від імені сільської ради оголосив подяку усім, хто небайдужий до проблем громади та бере активну участь у житті села. Також, директор школи Ольга Куйдан подякувала сільському голові за активну підтримку навчального закладу та вручила символічну нагороду "Сільський голова – друг Великомацевицького НВК".

Під час проведення урочистих заходів привітали та відзначили подарунками найстарших та наймолодших жителів громади, багатодітну сім'ю, сім'ї, які нещодавно відсвяткували ювілеї з дня весілля, ветеранів праці.

Гості свята мали змогу ознайомитись із виставкою місцевих майстрів народного мистецтва, роботами учнів Великомацевицького НВК у рамках конкурсу квіткових композицій "Хай квітне рідна Україна", українською народною піснею, гуморесками та театральними мініатюрами у виконанні місцевих аматорів народного мистецтва та вихованців школи.

По закінченню урочистої частини учасники свята мали змогу скуштувати традиційних українських страв.
Докладніше...

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *